Za darmo

Darmowa kryptowaluta SEI od Revolut [odpowiedzi do QUIZu]

karta płatnicza revolut za darmo i bonus

DYSKUSJA

Revolut po raz kolejny udostępnił w swojej aplikacji quiz, w którym można odebrać nagrodę za jego rozwiązaniu. Nagrodą jest (jak w poprzednich edycjach) kryptowaluta. Tym razem o tajemniczo brzmiącej nazwie SEI.

Dzięki poniższym akcjom edukacyjnym obecnie moja wartość portfela kryptowalutowego w Revolut powiększyła się o kilkadziesiąt złotych. Pełna kwota widoczna jest na screenie z aplikacji (wartość ta uwzględnia wahania kursów, więc dynamicznie się zmienia).

zarobki revolut kryptowaluta po rozwiązaniu quizu edukacyjnego

Aktualne nagrody zdobyte w quizach Revolut

Kryptowaluta SEI – czym jest?

Sei to pierwsza sieć blockchain warstwy pierwszej stworzona z myślą o konkretnym sektorze. Została wyspecjalizowana na potrzeby platform transakcyjnych, zapewniając im przewagę.

Sei została stworzona w oparciu o otwarty kod źródłowy, który powstał przy użyciu technologii Cosmos. Skupiając się na zdecentralizowanym handlu giełdowym, Sei oferuje innowacyjne rozwiązania, które mają na celu optymalizację procesów transakcyjnych oraz zapewnienie najwyższej wydajności.

Opierając się na zmodyfikowanym protokole asynchronicznym Tendermint Core i frameworku Cosmos SDK, Sei Network implementuje równoległe wykonywanie transakcji, co znacząco zwiększa jej efektywność. Kluczowe mechanizmy zaimplementowane na poziomie protokołu obejmują dopasowywanie zleceń, wsadowanie transakcji oraz ochronę przed frontrunningiem. Narzędzia te wspólnie przyczyniają się do zwiększenia przepustowości sieci, redukcji opóźnień oraz optymalizacji pod kątem określonych scenariuszy użytkowania.

Sei zadebiutował w sierpniu 2023 roku. Za rozwój i finansowanie projektu odpowiada Sei Labs, firma założona w 2022 roku przez Jeffreya Fenga i Jayendrę Jogę.

nowy quiz revolut sei

Quiz Sei dostępny w aplikacji Revolut

Jak odebrać SEI od Revolut?

Aby odebrać darmowe tokeny SEI należy posiadać aktywną aplikację Rebolut i rozwiązać 4 quizy, które poprzedzone są tutorialem edukacyjnym. Każdy prawidłowo rozwiązany quiz to gratyfikacja w postaci tokenu SEI, który dopisuje się do salda w aplikacji.

1. Przejdź do aplikacji Revolut. Jeśli nie posiadasz konta w Revolut skorzystaj z naszego poradnika.

2. Przejdź do zakładki Kruptowaluty i odszukaj sekcję „Edukacja

3. Przeprowadź 4 dostępne szkolenia o kryptowalutach SEI rozwiązując po quizie na koniec każdej z lekcji. Odpowiedzi do pytań znajdziesz poniżej.

4. Kryptowaluta SEI zostanie automatycznie dopisana do konta. Możesz ją spieniężyć lub trzymać w celach inwestycyjnych. Jeśli nie widzisz jej – zamknij aplikcję i ponownie uruchom Revolut.

Odpowiedzi do Quizu SEI na Revolut

Quiz SEI w aplikacji składa się z 4 części – lekcji. Poniżej prezentujemy wszystkie odpowiedzi do rzeczonego quizu.

Quiz 1

Pytanie 1: Który opis najlepiej wyjaśnia, czym jest Sei?

darmowe próbki bebilon dla dzieci

Odpowiedź: Najszybszy łańcuch bloków warstwy 1.

Pytanie 2: Jakie jest główne zastosowanie, pod kątem którego zoptymalizowana jest sieć Sei?

Odpowiedź: Dowolny rodzaj zdecentralizowanej aplikacji klasy konsumenckiej

Pytanie 3: Ile wynosi czas finalizacji bloku w sieci Sei?

Odpowiedź: 390 milisekund

Quiz 2

Pytanie 1: Co odróżnia maszynę wirtualną Ethereum (EVM) Sei od tradycyjnych EVM?

Odpowiedź: Jest to pierwsza na świecie tzw. równoległa maszyna wirtualna Ethereum (ang. parallelized EVM)

Pytanie 2: Jaka jest główna zaleta zastosowanej w sieci Sei technologii Optymistycznej paralelizacji?

Odpowiedź: Pozwala na jednoczesne przetwarzanie transakcji

Pytanie 3: Co umożliwia baza danych Sei DB?

Odpowiedź: Wydajną obsługę dużych ilości danych

Quiz 3

Pytanie 1: Na czym polega zastosowanie w sieci Sei rozwiązanie zwane „finalizacją pojedynczego slotu”?

darmowe próbki bebilon dla dzieci

Odpowiedź: Pozwala na zatwierdzanie transakcji w ramach jednego cyklu pracy sieci.

Pytanie 2: W jaki sposób ekosystem Sei dba o komfort użytkowania sieci z punktu widzenia użytkowników i programistów?

Odpowiedź: Zapewniając użytkownikom płynne i intuicyjne interakcje, a programistom oferując wydajne narzędzia.

Pytanie 3: Jaki jest główny cel frameworka Parallel Stack?

Odpowiedź: Ułatwienie tworzenia maksymalnie wydajnych rozwiązań warstwy 2.

Quiz 4

Pytanie 1: Jakie rodzaje aplikacji obsługuje środowisko Sei?

Odpowiedź: Szeroki zakres aplikacji, w tym giełdy aktywów cyfrowych i aplikacje DeFi

Pytanie 2: Jakie są zastosowania tokena SEI w ekosystemie Sei?

Odpowiedź: Jest używany do zarządzania, stakowania i uiszczania opłat transakcyjnych

Pytanie 3: W jaki sposób sieć Sei utrzymuje własny ekosystem blockchain?

Odpowiedź: Stale udoskonalając swoją technologię i architekturę

info

Jeśli artykuł Ci się spodobał koniecznie podziel się nim ze swoimi znajomymi. Sledź naszą Grupę na Facebooku , profil na Instagramie lub skomentuj. To właśnie w tym miejscu dowiesz się o aktualnie trwających promocjach 🔥 oraz poznasz praktyczne sposoby na oszczędzanie pieniędzy.

Jaka jest Twoja reakcja?

Super
0
Lubię to
2
Kocham
1
Zmieszany
1
Wrr
0
Piotr Kowalski
Jest poszukiwaczem prawdy. Spaceruje tam i z powrotem i poszukuje prawdziwej prawdy. Zadaję pytania. Robi to co lubi i jest wolnym człowiekiem.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może ci się też spodobać

Więcej w:Za darmo